MENU

Värit

Sisustusbetonin väri muodostuu sementin väristä, väripigmenteistä ja kiviainesten väristä. Sisustusbetonista voidaan valaa lähes kaikkia värjeä, mutta valkoinen-harmaa-musta -väriskaala on ylivoimaisesti suosituin. Tästä syystä vakiovärikarttamme muodostuu näistä väreistä. Erikoistilauksesta valmistamme myös muita värejä.

Hionta

Kun betonitasot poistetaan muotista, ne märkähiotaan. Hionnan syvyys vaikuttaa siihen, kuinka paljon betoniseoksessa olevat kiviainekset tulevat näkyviin. Valmistamme vakiona kahta hiontasyvyyttä; Nollahionta ja Pippurihionta. Nollahionnassa pinnasta poistetaan ainoastaan
nk. sementtinahka, joka estää huokoisen pinnan kunnollisen sulkemisen. Kiviainekset eivät tule näkyviin kuin paikoitellen ja silloinkin pistemäisinä. Pippurihionnassa pintaa hiotaan niin syvälle, että kivet alkavat pilkoittaa pisteinä yli koko pinnan ja alkavat vaikuttaa värin muodostumiseen. Pinta on tasa-värinen ja näyttää siltä niin kuin pinnalle olisi siroteltu rouhittua pippuria. Mosaiikkibetonia ja Terrazzoa valmistamme ainoastaan erikoistilauksesta.

Kiiltoaste

Vakiokiiltoasteemme on puolimatta.  Tilauksesta valmistamme myös matta- ja puolikiiltäviä pintoja.  Täyskiiltäviä pintoja emme valmista.  Mitä kiiltävämpi pinta on, sitä helpompaa on puhtaanapito.  Kaikki mattapintaiset tasomateriaalit likaantuvat helposti.  Emme suosittele mattapintaa keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.  Mattapinta sopii sellaisiin kohteisiin, joissa ei ole likaantumiskuormaa.  Tällaisia ovat esim. pöytätasot.